Disclaimer

Το υλικό που παρουσιάζεται εδώ είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και ΔΕΝ αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόταση για θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, για την οποία θα πρέπει να απευθύνεστε σε επαγγελματία ιατρό. Ο δημιουργός του παρόντος ιστολογίου δε φέρει, επίσης, καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των συνδέσμων που εμφανίζονται

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Η Αιτία...και οι Αφορμές

Λοιπόν, ο λόγος που ξεκίνησε η αναζήτηση που "γέννησε" το παρόν είναι η διάγνωση καρκίνου του προστάτη στον πατέρα μου. Έκτοτε, αντιλαμβανόμενος την αδυναμία της Ιατρικής να προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία, ξεκίνησα ένα αγώνα ενημέρωσής μου για να τον βοηθήσω, με πηγή, τι άλλο, το διαδίκτυο. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά (φυσικά κυκλοφορεί και πολλή απάτη, άντε υπερβολή, ΟΚ) και συν τω χρόνω θα παρουσιάζονται.
Αφορμή, τώρα, στάθηκε αρχικά ένας Έλληνας φίλος στην Αμερική που αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με τους γονείς του. Αυτός μου έδειξε ότι υπάρχει και κάτι άλλο, ο "εναλλακτικός" δρόμος και ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να αναζητά μόνος του λύσεις, καθώς οι "επίσημες λύσεις" είναι στην καλύτερη περίπτωση αναποτελεσματικές και στην χειρότερη φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Η δεύτερη αφορμή, αυτή τη φορά για τη δημιουργία του "Υγεία και Λογική", δόθηκε από τον φίλο bissextile (http://bissextile.blogspot.com/), τον κηπουρό των blog, που με ώθησε αρχικά και μετά με βοήθησε σε τεχνικά προβλήματα.
Μπαίνοντας τώρα, μετά τα "ιστορικά", στην ουσία του θέματος, διαβάζοντας και παρατηρώντας το περιβάλλον μου διαπίστωσα ότι η σύγχρονη Ιατρική, αν όπως είπα παραπάνω μπορεί να κάνει πολύ λίγα για τις χρόνιες ασθένειες (καρκίνος, λύκος, νόσος του Crohn, ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ), δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτε για την πρόληψη αυτών και την γενικότερη καλή υγεία του πληθυσμού. Σπάνια γιατρός θα σου πει να γυμνάζεσαι, να τρέφεσαι σωστά, να αποτοξινώνεσαι ή να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ποτέ δε θα σου πει ότι πρέπει να διατηρείς σε αρμονία τη ψυχή σου με το σώμα, να βρεις τεχνικές να αποβάλλεις το στρες και να αναζητάς συνεχώς την εσωτερική σου ηρεμία. Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι τα παραπάνω επηρεάζουν και συμβάλλουν σε αυτό που λέγεται "καλή υγεία"; Όσοι διαφωνούν περιμένω τα επιχειρήματά τους. Σκεφτείτε όλοι όμως ότι εάν είχαμε τη γνώση, τη διάθεση και αν θέλετε και τα έξτρα χρήματα να εφαρμόσουμε τα παραπάνω στον εαυτό μας, πόσα λιγότερα χαπάκια θα πωλούνταν....Προβληματιστείτε και Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: